Rekuperácia a zdravie? To nie je žiaden hoax

Naše zdravie negatívne ovplyvňuje aj zlá kvalita vzduchu vo vnútorných priestoroch. Treba si uvedomiť, že práve v nich strávime takmer 90 percent času, z toho asi 60 percent vo vlastnom domove.

 

Modernými trendmi k zdraviu človeka či Zeme

V dnešnej dobe sa čoraz viac prihliada aj na zdravie našej planéty. Ak sa nebudeme o ňu starať, môže sa to mimoriadne negatívne odraziť aj na zdraví jej obyvateľov. Dôležité je dbať na spotrebu energie v našich domovoch. S tým ide ruka v ruke snaha o zredukovanie úniku energie izolovaním plášťov budov či dvojitým zasklením okien. Takto ich síce spravíme vzduchotesne izolovanými, no nedochádza k infiltrácii vzduchu. Získame lacnejšie bývanie a akúsi pohodlnosť no na úkor nezdravého prostredia.

 

Domov plný zdravotných nástrah

Doma sa každý z nás cíti o čosi bezpečnejšie. Štúdie však ukázali, že práve tu nám hrozí najväčšie nebezpečenstvo rôznych úrazov. To je však iná téma. Nás zaujíma skôr to, ako dokážeme ovplyvniť zdravotné prostredie bez toho, aby sme nosili helmu na hlave či inak sa snažili vyhnúť podobným nehodám. Veľkým problémom je napríklad vlhkosť, ktorá sa tu udržiava kvôli vareniu, sprchovaniu či dokonca samotnému dýchaniu. Asi si to neuvedomujete, no váš domov je plný rôznych plesní, roztočov, oxidu uhličitého či toxických látok, ktoré sa uvoľňujú z vybavenia bytu. Nízka kvalita vzduchu zapríčiňuje rôzne zdravotné problémy, ktoré sa môžu prejaviť v podobe astmy, alergií, únavy či bolesti hlavy. Ak pravidelne budovy nevetráme, vzduch v ňom môže byť kontaminovaný aj rakovinotvornými látkami, čo už nie je žiadna sranda.

 

Rekuperácia ako malý a finančne dostupný zázrak

Ak chcete zlepšiť zdravotné podmienky pre vás či vašich blízkych, skvelou cestou ako to dosiahnuť je zabezpečiť si kvalitnú rekuperačnú jednotku. Vďaka nej si dokážete zabezpečiť zdravé vnútorné prostredie a vyhnúť sa vysokým nákladom za kúrenie. Pri rekuperácií vás nemusí trápiť to, či nezabudnete pravidelne vetrať. Takto sa môžete spoľahnúť na riadené vetranie. To je postavené na princípe odsávania znehodnoteného vzduchu z činnosti osôb a nasatie filtrovaného, čerstvého vzduchu. Ten sa vďaka rekuperačnej jednotke ohreje tepelnou energiou zo vzduchu, ktorý je odvádzaný z budovy a naspäť sa vráti s účinnosťou až 90 percent. Zaistite si tak účinné vetranie bez toho, aby ste vôbec museli otvoriť okná.

Nachádzaš sa tu: DESIGN TECHNOLOGY Blog Rekuperácia a zdravie? To nie je žiaden hoax