Rekuperácia a alergie? Bude sa vám žiť lepšie

 

Máte problémy s dýchaním? Rekuperácia a alergie je téma, ktorú zaujíma čoraz viac ľudí. Nie, nebojte sa. Táto technika vám práve že pomôže. My sme našli 7 dôvodov, prečo je rekuperácia vhodná práve pre alergikov.

 

Eliminácia baktérií

 

Je verejne známe, že množstvo baktérií, ktoré spôsobujú rôzne alergické reakcie, dokážeme eliminovať pravidelným vetraním. Tieto látky, ktorým sa chce každý alergik v domácnosti vyhnúť, sa môžu uvoľniť napríklad z čistiacich prostriedkov či nábytku a nových kobercov.

 

Filtre, ktoré zastavia všetko nežiadúce

 

Rekuperácia a alergia je spojenie, ktorého správnosť majú na starosti hlavne špeciálne filtre v jej jednotke. Tie totiž dokážu zastaviť najrôznejšie druhy škodlivín, peľu alebo iných nečistôt.

 

Menšia prašnosť

 

Nadmernej prašnosti v interiéroch zamedzí neustála cirkulácia vzduchu. To vás odbremení od tak častého upratovania, pri ktorom paradoxne môžete ešte zvýšiť koncentráciu alergénov. A v prvom rade vás samotný prach nebude dráždiť v nose.

 

Vlhkosť tak akurát

 

Optimálna vlhkosť v domácnosti by sa mala pohybovať v rozmedzí 40 až 60 percent. Pri týchto hodnotách by ste mali predísť vzniku plesní, ktoré okrem iného dráždia sliznicu. Práve na plesne sú mimoriadne náchylní alergici.

 

Zvýšenie obranyschopnosti

 

Pre vašu obranyschopnosť je mimoriadne dôležité zdržiavať sa v čistom prostredí. To platí hlavne o vašej domácnosti, keďže v nej trávite najviac času. Ak sa vaše telo nebude neustále sústrediť na obranu pred alergénmi či prachom, dokáže sa aktívnejšie zregenerovať a posilniť celý organizmus. Takto vám nespustí alergickú reakciu hocijaká kvetinka v kvetináči.

 

Kľudné rána či noci

 

Vstať do čerstvého vzduchu je pre alergikov na nezaplatenie. S rekuperáciou sa pri pohľade do zrkadla pri rannej očiste nezľaknete začervenaných očí a všetkých naokolo nebudete budiť hlasným kýchaním. Noci zase strávite bez zbytočného prebúdzania kvôli plnému nosu.

 

Čerstvý vzduch po celý rok

 

Rekuperáciu vzduchu je možne využívať celý rok. Takto sa nemusíte báť nepríjemných období, ktoré alergici veľmi nemusia. Udržte si zdravé prostredie aj na jar či počas jesene, čo sú najrizikovejšie časti roka.

Nachádzaš sa tu: DESIGN TECHNOLOGY Blog Rekuperácia a alergie? Bude sa vám žiť lepšie